DE WERKWIJZE VAN ONZE SCHOOLFOTOGRAFEN

BASISSCHOOL

We starten graag met het maken van alle klassenfoto’s achter elkaar.
 Zo hebben we op alle foto’s hetzelfde licht en weersomstandigheden.
 Worden de foto’s buiten gemaakt, dan kan het zijn dat we bij heel slecht weer alsnog naar binnen moeten gaan. Op een hele zonnige dag gaan we op zoek naar voldoende schaduw om overbelichte gezichten of knijpende ogen te voorkomen.

Als er een kindje later is, i.v.m. bijvoorbeeld een doktersbezoek, kunnen we voor deze klas uiteraard een uitzondering maken en deze foto later op de dag maken.
De kinderen gaan vervolgens terug naar hun klas en worden per groep aansluitend opgeroepen om naar de ruimte te komen waar de individuele foto’s worden gemaakt.

We hebben een ruimte nodig van minimaal 4 x 4 om onze mobiele studio op te bouwen. Het prettigst is als de kinderen op de gang wachten op bijvoorbeeld een bank, en dan een voor een naar binnen gaan. Dan leiden ze elkaar niet af. Als dat niet mogelijk is is het geen probleem om in de fotoruimte een wachtplek met banken te maken.
Meestal fotograferen we eerst de docent, zodat deze terug kan naar de klas, om alle kinderen daar weer op te vangen.

We maken geen gebruik van een precieze tijdsplanning. De ene groep zal namelijk sneller klaar zijn dan de andere. Zo loopt alles lekker vlot door. Wel kunt u voor u zelf alvast een volgorde bepalen. We stellen het op prijs als er een docent of hulpouder aanwezig is om ons te helpen met het ophalen en begeleiden van de groepen.

De Broer & Zus foto’s
Als we foto’s maken van de broers en zussen die allen OP school zitten, maken we deze aansluitend nadat alle kinderen uit alle klassen zijn gefotografeerd.
Als we ook foto’s maken van broers en zussen die NIET op school zitten, maar bijvoorbeeld nog jonger zijn, of al op het VO zitten, dan doen we dit aansluiten na schooltijd.
 Meestal trekken we daar een uurtje voor uit.

KINDERDAGVERBLIJF

Onze fotografen komen graag naar jullie kinderdagverblijf.

DE SCHOOLFOTO STUDIO

We bouwen onze studio op bij jullie op locatie om zo alle kindjes te fotograferen op eenzelfde achtergrond. van te voren kiezen jullie zelf uit welke achtergrond het gaat worden. Meestal laten we de kindjes zitten op een coole poef, waardoor dat ze zich goed kunnen ontspannen.

Wanneer gewenst beginnen we met het maken van een groepsfoto, en aansluitend fotograferen we alle kindjes uit de groep. Het is leuk als de kindjes meekijken wat er gebeurd. We zetten ze in een kringetje bij elkaar, of laten ze een voor een bij ons komen.

Onze fotografen zijn zeer gespecialiseerd in omgang met kinderen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we de kindjes op hun gemak kunnen stellen, en dat het echt een plezier voor ze is om bij ons op de foto te gaan. Voor kindjes die niet durven en het spannend vinden maken we extra tijd, net zo lang als het nodig is. Als het echt niet lukt fotograferen we ze alsnog in een “spelende” setting

DE SCHOOLFOTO “SPELENDERWIJS”

Wil je liever geen geposeerde foto’s, maar leuke foto’s van de kinderen buiten, of tijdens het spelen gemaakt hebben, dan kan dat ook. Onze schoolfotograaf komt bij jullie op bezoek zonder studio, en fotografeert de kinderen een voor een.

Broer & Zus Foto’s

Het is in beide gevallen mogelijk om broer & zus foto’s te laten maken. Dit doen we aansluitend na de portretten. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in de pauze of na school de papa’s of mama’s nog te laten komen met een anders broertje of zusje dat niet op het kinderdagverblijf zit, om zo toch nog een leuke foto van de kinderen samen te hebben.

Dit wordt vooraf in overleg met ons besproken en ingepland.

SPECIAAL ONDERWIJS

Er zijn verschillende gradaties in het Speciale Onderwijs. Van licht autistische kinderen, tot kinderen met een zware handicap die niet kunnen praten, lopen of zien. Wij zien geen enkele reden om deze kinderen niet te fotograferen. Waarom zouden zij en hun papa’s en mama’s geen toffe schoolfoto verdienen.

Soms gaat het niet anders dan in het reguliere onderwijs, lekker snel, met af en toe een uitzondering die niet durft. Dat is op een basisschool ook wel eens het geval. Soms duurt het iets langer tot we het perfecte plaatje hebben, maar dat geeft niks. Daar zijn we voor.

We nemen de tijd voor de kinderen, alle tijd die per kind nodig blijkt.

In overleg met de school maken we een planning, en bespreken hoeveel tijd we nodig denken te hebben. De kinderen komen per groep naar onze studio, die we ergens in het gebouw opzetten.